I mitt fotoprojekt ”Från Sprit till Krus” gör jag det jag älskar allra mest. Jag skildrar vanliga människor i olika åldrar med olik bakgrund. Det enda gemensamma de har är att de bor och lever i de 11 kommuner som finns i NV-Skåne. Vilka är de? Varför har de valt att bo här? Vad har de för smultronställen och var trivs de riktigt bra?
Vår region är fantastisk och det är även människorna som bor här.
Detta har nu blivit en coffee table- bok och den finns tillgänglig på spritkrus.se men också på bokus.com. Dessutom hos bokhandlare och olika butiker runt om på de olika orterna.
Sofie Hofvendahl 27 år (Ängelholm-Vejby), koreograf, dansare och eldsjäl. Hennes andra hem är på Dansfabriken där hon är danslärare så det passade perfekt att fotografera Sofie där.
ateljelena-fotograf-sofie-webb-2ateljelena-fotograf-sofie-webb-4 ateljelena-fotograf-sofie-webb-17 ateljelena-fotograf-sofie-webb-11

 

 

Sebastian Frick 37 år (Helsingborg), barchef på Mogwai där fotograferingen tog plats. Sebastian är en sann globetrotter, glädjespridare och livsnjutare.

ateljelena-fotograf-angelholm-portrattfoto-35

ateljelena-fotograf-angelholm-portrattfoto-39 ateljelena-fotograf-angelholm-portrattfoto-38 ateljelena-fotograf-angelholm-portrattfoto-37

 

 

 

Niels Riegholt, 49 år (Helsingborg). Kulturarbetare och Köpenhamnare som valt att flytta till Helsingborg. Han pratar med glöd och det är inte svårt att förstå var hans genuina konstintresse kommer från. Niels fotograferade jag på ett av hans favorit fik nämligen Koppi i Helsingborg.

ateljelena-fotograf-angelholm-portrattfoto-59

ateljelena-fotograf-angelholm-portrattfoto-60 ateljelena-fotograf-angelholm-portrattfoto-55 ateljelena-fotograf-angelholm-portrattfoto-57

 

 

 

Claudia Gunnarsson 18 år (Landskrona) fotograferade jag i ett blåsigt Borstahusen som hon själv hade valt och där hon trivs (även om det då oftast kanske är lite varmare). Hon är student på Procivitas i Helsingborg och är en sprudlande, pratglad och bubblig tjej. Jag slås över hur oerhört smart och medveten hon för att vara 18 år.

ateljelena-fotograf-angelholm-portrattfoto-120

ateljelena-fotograf-angelholm-portrattfoto-118 ateljelena-fotograf-angelholm-portrattfoto-117 ateljelena-fotograf-angelholm-portrattfoto-122

 

Susanna Ottosson (Bjuv). Född och uppvuxen i Bjuv (knappt varit utanför 50-skyltarna enligt henne själv) och var jobbar hon då?
Jo givetvis på Findus! :) Det var också på hennes jobb jag valde att fotografera henne.
Där fanns en lång korridor med ett riktigt bra ljusinsläpp och denna korridoren springer Susanna dessutom i dagligen fram och tillbaka mellan kontor och produktion. Därför passade den extra bra att använda som ”fotostudio”.
ateljelena-fotograf-angelholm-portrattfoto-109
ateljelena-fotograf-angelholm-portrattfoto-110 ateljelena-fotograf-angelholm-portrattfoto-115 ateljelena-fotograf-angelholm-portrattfoto-116
Johnne Wendler, (Höganäs) 87 år. Johnne har bott i Höganäs i hela sitt liv, arbetat på Höganäs bruket och varit politiskt aktiv sen väldigt unga år. Roligt att ett av han och frun Elsas smultronställe är just Höganäs Saluhall där Johnne jobbat och slitit i många år. Därför kändes det självklart att åka dit och fotografera honom där. En sak är säker, Johnne är fortfarande så inspirerande att lyssna på och är det någon som kan Höganäs historia är det han.
ateljelena-portrattfotograf-angelholm-6ateljelena-portrattfotograf-angelholm-12 ateljelena-portrattfotograf-angelholm-11 ateljelena-portrattfotograf-angelholm-8
Gustav, Ängelholm
ateljelena-fotograf-angelholm-84ateljelena-fotograf-angelholm-81 ateljelena-fotograf-angelholm-80 ateljelena-fotograf-angelholm-79
Alexander Nord 27 år Svalöv, Brandman och ambulansförare.
ateljelena-fotograf-angelholm-alex-webb-4ateljelena-fotograf-angelholm-alex-webb-8 ateljelena-fotograf-angelholm-alex-webb-6 ateljelena-fotograf-angelholm-alex-webb-7
Zoltan Demant, 24 år, Perstorp
ateljelena-fotograf-angelholm-zoltan-webb-4ateljelena-fotograf-angelholm-zoltan-webb-1 ateljelena-fotograf-angelholm-zoltan-webb-8
Nicolina Richardson, 26 år, Örkelljunga
ateljelena-fotograf-angelholm-nicolina-webb-15ateljelena-fotograf-angelholm-nicolina-webb-18 ateljelena-fotograf-angelholm-nicolina-webb-17
Som porträttfotograf kan jag (Ateljé Lena Evertsson) verkligen få utlopp för min kreativa sida. Leka och hitta på en massa med olika uttryck och miljöer för att porträttfotograferingen ska bli så rolig, och därmed så lyckad dom möjligt.
Jag lägger stor vikt vid att innan fotograferingen, lära känna personen som ska fotograferas, just för att bilderna och fotona ska bli så personliga som möjligt. Vem är det som fotograferas? Vad vill du ska komma fram på bilderna i samband med porträttfotograferingen? Jag coachar under hela porträttfotograferingen så att du som står framför kameran kan slappna av och ha kul! Det lovar jag (som fotograf) kommer att lysa igenom. Att arbeta som fotograf är lika mycket psykologi som att hantera kameran.
Jag har fotograferat allt från vana modeller till helt nybörjare framför kameran som nästan alla, (förutom modellerna så klart) innan fotograferingen säger samma sak: Jag blir inte bra på bild…
I princip säger alla tvärtom efter porträttfotograferingen! -Vad roligt det var att bli fotograferad! Detta vill jag göra om!
Det är den bästa och roligaste komplimangen att höra som fotograf och framförallt porträtt då detta är så utlämnande.Ibland kanske lite professionell make up och styling hjälper till att ge lite extra självförtroende och finish inför porträttfotograferingen och då har jag samarbetspartners.Jag fotograferar porträtt av både killar och tjejer i alla åldrar och utgår från Ängelholm. Som fotograf har jag dock lätt att förflytta mig och allt från Ängelholm, Helsingborg, Malmö, Lund, Köpenhamn, Stockholm, Mallorca har varit min arbetsplats.
Som fotograf ser jag världen som min arbetsplats! :)
Eftersom jag som fotograf brinner för just porträtt så skapade jag också just detta projektet. Alla kreativa yrken kräver att man gör något för sig själv tror jag.Boka en porträttfotografering hos mig Fotograf Ateljé Lena Evertsson och upplev något nytt!

Välkomna!
Fotograf
Ateljé Lena Evertsson
lena@ateljelena.se
070-642 98 08

Fotograf Ängelholm, Helsingborg, Landskrona, Lund, Malmö, Kristianstad, Fotograf Skåne, Sverige