I samarbete med Signify Sweden fick jag prova Philips HUE starter kit. Som fotograf kan man juvara lite ljusnörd så det var med stor spänning vi packade upp lamporna. Jag är inte så teknikintresserad i övrigt så det var skönt att det var lätt att installera!

Alla var nyfikna att se vad som ingick i startkittet, tom vår vovve insåg att det var spännande saker på gång. Ha ha!

Tre lampor, en fjärrkontroll och själva Hue Bridge som är sändaren ingick i paketet. Fjärrkontrollen är bra att ha om någon annan passar huset som inte har appen. Då kan de också tända och släcka alla anslutna lampor.

Jag och Linn började direkt testa runt så fort vi laddat ner appen. En av lamporna placerade vi i vardagsrummet där jag har en gammal fotolampa och då blev vi riktigt kreativa och fotade i lite olika färger. En kul bonus faktiskt som jag inte tänkt på från början.

Den andra satte vi på ovanvåningen i en lampa som nästan aldrig var igång eftersom placeringen är under ett snedtak i en hörna. Lite knöligt att komma dit för att tända liksom. Nu är den en så mysig ljuskälla när man kommer upp på kvällen. Den tredje fick ta plats i Linns rum och vi tyckte alla att bäst effekt fick vi i lampor med glaskupa. Annars måste jag säga att vi kommer komplettera med nakna glödlampor som är snyggare till att ha i alla andra lampor där glödlamporna är synliga. Då vill man ha en stilrenare variant.

Det är så mysigt att vakna till en soluppgång och Linn tycker det är roligt att matcha lampan i hennes rum med den turkosa tonen hon har inrett med. Man kan också välja på en massa olika scener som tex Arctic aurora eller Savanna sunset om man har svårt att bestämma sig för någon av de 16 millioner färgerna! ;)

Vårt gemensamma utlåtande blir att detta var något vi inte riktigt visste att vi behövde men som vi verkligen ser nyttan med. Om man kommer hem lite senare än tänkt är det så bra att på distans kunna tända upp huset också. Det finns många så kallade rutiner, wake up eller go to sleep som vi är helt hooked på. Testa själva!

Läs mer om Philips HUE här.

Kontakt

lena@ateljelena.se
070-642 98 08

Adress

Björkvägen 5 B
262 61, Ängelholm

Sociala medier

Facebook
Instagram
Pinterest
LinkedIn