ateljelena-fotograf-chicago-webb-82

 

Chicago- den tredje största staden i USA med sina knappa 3 miljoner har allt man kan önska sig av en storstad. Och lite till måste jag tillägga. Hur många storstäder har en fantastisk kustremsa med sandstrand och klarblått vatten precis downtown? En kombo som är välbehövlig när man besöker en storstad mitt i sommarvärmen.

 

Dessutom tycker jag att Chicago är charmigare, renare och luftigare än till exempel New York men har ändå ett enormt utbud av både restauranger, barer, affärer och allt annat man kan vilja ha ut av en storstad. Något som jag också uppskattade var de små stadsdelarna i staden som alla var av olik karaktär. Ukrainian Village, där The Rookery bjöd på fantastiska drinkar, mat och en inredning som man gärna gick runt och tittade närmare på, vardagsliv med basketspelare och ukrainska inslag i form av små matbutiker.  Wicker Park, med sjudande folkliv och Chicagos karaktäristiska siluett med järnvägsspår precis ovanför huvudet, för att nämna några. Här träffade jag också en av de bästa försäljarna någonsin! Han sålde sina egna hiphop-skivor, en för 10 $ och två för 20 $. Great deal! Han sa det med en sådan övertygelse att jag inte ens reflekterade över att två skulle vara något annat än ett bra köp om man nu gillar hiphop vill säga. ;)

 

Man ska inte heller missa att åka upp och ta en drink på ”Signature Room” på 95:e våningen för att få en fantastisk utsikt över Chicago, åka pariserhjulet på Navy Pier, spendera en dag i Lincoln Park där det finns ett helt gratis zoo och en rofylld stämning.

 

Runt Lake Michigan finns dessutom bara en timmes bilfärd bort från Chicago små pittoreska semesterorter där amerikanerna passar på att njuta av strand och båtliv. Vi startade med att hyra ett hus i New Buffalo som låg precis vid vattnet. Restaurangen ”The Stray Dog” bjöd på god mat och var ett populärt tillhåll för både familjer och pensionärer. Deras coola bilder på byrackor gjorde att vi  trivdes extra bra! Några vingårdar i närheten var också en lagom utflykt om man tröttnade på sol och bad.

 

Hoppas ni blir sugna att besöka Chicago och dess närområde!

ateljelena-fotograf-chicago-webb-4 ateljelena-fotograf-chicago-webb-5 ateljelena-fotograf-chicago-webb-9 ateljelena-fotograf-chicago-webb-10 ateljelena-fotograf-chicago-webb-11 ateljelena-fotograf-chicago-webb-12 ateljelena-fotograf-chicago-webb-13 ateljelena-fotograf-chicago-webb-14 ateljelena-fotograf-chicago-webb-15 ateljelena-fotograf-chicago-webb-16 ateljelena-fotograf-chicago-webb-17 ateljelena-fotograf-chicago-webb-18 ateljelena-fotograf-chicago-webb-19 ateljelena-fotograf-chicago-webb-20 ateljelena-fotograf-chicago-webb-22 ateljelena-fotograf-chicago-webb-23 ateljelena-fotograf-chicago-webb-24 ateljelena-fotograf-chicago-webb-27 ateljelena-fotograf-chicago-webb-32 ateljelena-fotograf-chicago-webb-38 ateljelena-fotograf-chicago-webb-42 ateljelena-fotograf-chicago-webb-49 ateljelena-fotograf-chicago-webb-51 ateljelena-fotograf-chicago-webb-52 ateljelena-fotograf-chicago-webb-58 ateljelena-fotograf-chicago-webb-64 ateljelena-fotograf-chicago-webb-65 ateljelena-fotograf-chicago-webb-67ateljelena-fotograf-chicago-webb-71 ateljelena-fotograf-chicago-webb-72 ateljelena-fotograf-chicago-webb-73 ateljelena-fotograf-chicago-webb-77 ateljelena-fotograf-chicago-webb-80 ateljelena-fotograf-chicago-webb-86 ateljelena-fotograf-chicago-webb-87 ateljelena-fotograf-chicago-webb-89 ateljelena-fotograf-chicago-webb-90ateljelena-fotograf-chicago-webb-92 ateljelena-fotograf-chicago-webb-97 ateljelena-fotograf-chicago-webb-98 ateljelena-fotograf-chicago-webb-99 ateljelena-fotograf-chicago-webb-100 ateljelena-fotograf-chicago-webb-104 ateljelena-fotograf-chicago-webb-108 ateljelena-fotograf-chicago-webb-109 ateljelena-fotograf-chicago-webb-116 ateljelena-fotograf-chicago-webb-112 ateljelena-fotograf-chicago-webb-113 ateljelena-fotograf-chicago-webb-114 ateljelena-fotograf-chicago-webb-115 ateljelena-fotograf-chicago-webb-117 ateljelena-fotograf-chicago-webb-119ateljelena-fotograf-chicago-webb-120 ateljelena-fotograf-chicago-webb-135ateljelena-fotograf-chicago-webb-121 ateljelena-fotograf-chicago-webb-123 ateljelena-fotograf-chicago-webb-124 ateljelena-fotograf-chicago-webb-132ateljelena-fotograf-chicago-webb-137 ateljelena-fotograf-chicago-webb-138ateljelena-fotograf-chicago-webb-141 ateljelena-fotograf-chicago-webb-140 ateljelena-fotograf-chicago-webb-139 ateljelena-fotograf-chicago-webb-146 ateljelena-fotograf-chicago-webb-151 ateljelena-fotograf-chicago-webb-153 ateljelena-fotograf-chicago-webb-154 ateljelena-fotograf-chicago-webb-157 ateljelena-fotograf-chicago-webb-159 ateljelena-fotograf-chicago-webb-161 ateljelena-fotograf-chicago-webb-162 ateljelena-fotograf-chicago-webb-163 ateljelena-fotograf-chicago-webb-165 ateljelena-fotograf-chicago-webb-181

Resefoto Chicago, USA, Fotograf, Streetphoto Chicago, Ateljé Lena Photography, Fotograf Lena Evertsson, Ukrainian village, Wicker park, Lincoln Park, Down Town Chicago.